SPECIFICATII CONSTRUCTIE

Fiecare stat al lumii are dimensiunile drapelului national standardizat prin propria legislatie. Standardizarea este exprimata în proportii si este cea prezentata cu cifre albastre în tabelul de mai jos.(latimea se poate afla aplicand proportia de constructie)

Cifrele negre din tabel reprezinta dimensiunea oficiala lungime exprimata în metri a drapelului national al fiecarui stat pe teritoriul acestuia.

Dimensiunea oficiala a Drapelului România este: Lungime 1,50 m si Latime 1 m (Proportie 2:3), sau altfel spus conform Legii 75/1994 - Art.1 Latimea drapelului este egala cu 2/3 din lungimea acestuia."


IMPORTANT

Drapelele de stat strãine arborate împreunã cu drapelul national România pe teritoriul tãrii noastre, vor avea aceeasi dimensiune (proportie 2:3). - Legea 75/1994 si H.G.1157/2001.

In conditiile în care doriti sã executati un drapel al unui stat ce nu se va arbora pe teritoriul României, este indicat sã respectati dimensiunea oficialã impusã de legislatia statului respectiv.

Firma noastrã detine toatã documentatia în domeniu.
Pentru a se putea respecta proportiile mai sus amintite, bata drapelelor (partea care intrã pe lance sau care se prinde de catarg) trebuie sã fie de culoare albã.

In caz contrar va fi încãlcatã Legea 75/1994 - Art.1. "Latimea drapelului este egalã cu 2/3 din lungimea acestuia, iar dimensiunile fâsiilor culorilor sunt egale."Dimensiuni comparative


Detalii constructie drapel S.U.A. (Versiune originala si versiunea pentru România)

Detalii constructie drapel S.U.A

Dimensiune Oficiala

Am oferit acest detaliu de constructie pentru a vã putea forma o pãrere despre redimensionarea drapelelor care au alte proportii de constructie fatã de drapelul România dar care vor fi arborate împreunã cu acesta pe teritoriul României.

Compartimentul design al firmei noastre detine documentatia în domeniu pentru orice tip de drapel indiferent al cãrui stat apartine, atât în formatul oficial al statului respectiv cât si în formatul pentru România.

De ce bata drapelului trebuie sa fie de culoare alba ?

Dimensiunea oficiala precum si proportia unui drapel sunt standardizate, fara a fi luata in considerare bata drapelului. Bata drapelului este considerata un accesoriu pentru montaj pe lance sau catarg.

Legislatia internationala impune bata de culoare alba la drapele deoarece nu s-ar putea confectiona unele drapele internationale care sa respecte atat dimensiunea oficiala, proportiile si simbolul statelor respective, cu alta culoare la bata decat alba si care sa fie expuse impreuna.


Ce culoare credeti ca ar trebui sa aiba bata urmatoarelor drapele pentru a putea sa fie expuse impreuna ?

U.S.A. ANGLIA Grecia Germania Guam Uruguay Congo
U.S.A. ANGLIA GRECIA GERMANIA GUAM URUGUAY CONGO

Si drapelul Romaniei pentru a putea fi expus in contextul drapelelor de mai sus, trebuie sa aiba bata de culoare alba.

Pentru a certifica faptul ca in standardele internatonale drapelele sunt confectionate cu bata alba am adaugat cateva fotografii de pe site-ul Consiliului Europei.

Click pentru a mari poza Click pentru a mari poza Click pentru a mari poza Click pentru a mari poza Click pentru a mari poza