
cartofi pai congelati
Daca ti-au ramas niste cartofi pai congelati si nu stii ce sa faci cu ei, verifica retele pe care le-am pregatit pentru tine. Sunt absolut delicioase!
Salata cu cartofi pai congelati si vita
Daca n-ai prea mult timp la dispozitie pentru a pregati cina, trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta, care este gata in mai putin de o ora! Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- Zahar
- Ulei
- Otet
- Apa
- Catofi pai congelati
- Steak de vita
- Frunze de salata
- Rosii
- Ceapa rosie
- Mozzarella
Pentru a pregati sosul pentru salata, amesteca zaharul, uleiul, otetul si apa pana zaharul se dizolva complet. Ai nevoie de aproximativ 3 linguri de zahar, 2 de ulei, una de otet si foarte putina apa. Poti sa ajustezi cantitatea in functie de preferintele tale.
Intre timp, gateste cartofii pai congelati conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, ocupa-te si de steak-ul de vita si pregateste-l asa cum vrei tu – unora le place carnea gatita complet, altii prefera sa fie medium rare.
La sfarsit, amesteca cartofii, carnea si celelalte ingrediente. Cantitatea o poti ajusta in dependenta de preferinte. Daca iti place salata cu mai multe rosii sau cu mai multa mozzarella, nicio problema! La sfarsit, adauga sosul si savureaza-ti cina!
Cartofi pai congelati cu parmezan
Daca ti-a ramas o punga de cartofi pai congelati in frigider si vrei sa faci ceva cu ei, nu ezita sa dai o sansa acestei retete! Suntem siguri ca o sa-ti placa. Iata de ce ingrediente ai nevoie:
- Cartofi pai congelati
- Usturoi
- Ulei de masline
- Parmezan ras
- Patrunjel
In primul rand, trebuie sa pregatesti usturoiul, care se combina perfect cu orice tip de cartofi, oferindu-le o aroma absolut seducatoare! Adauga ulei de masline intr-o tigaie si prajeste usturoiul tocat pana se rumeneste.
Apoi pune cartofii intr-un bol si amesteca-i bine cu usturoiul prajit. Pune cartofii pe o tava de copt si pregateste-i in functie de instructiunile producatorului. In timp ce cartofii se gatesc, da parmezanul prin razatoare si marunteste patrunjelul. Cand scoti cartofii din cuptor, acopera-i cu parmesan si patrunjel si savureaza-i! Daca vrei, poti sa pregatesti si un sos delicious – poate chiar un sos guacamole!
Cartofi pai congelati cu sos de ciuperci
Asta chiar suna delicios! Daca-ti da si tie stomacul de stire ca vrea sa guste din felul acesta de mancare, e timpul sa incerci reteta!
Ai nevoie de:
- Cartofi pai congelati
- 500 g giuperci champignon
- 2 usturoi
- 150-200 ml smantana
- 150-200 ml lapte
- 1 lingura de amidon de porumb
- Sucul stors din jumatate de lamaie
- Sare
- Piper
- Patrunjel
Incepe cu cartofii pai. Poti sa-i prajesti sau sa-i faci la cuptor, desi noi iti recomandam a doua varianta, pentru ca este mult mai sanatoasa.
In timp ce se pregatesc cartofii, taie ciupercile si prajeste-le intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei. Amesteca laptele cu amidonul de porumb. Cand cartofii sunt aproape gata, adauga usturoiul si lasa-i sa prinda aroma timp de 30 de secunde. La sfarsit, adauga smantana si laptele si amesteca cat de bine poti. Lasa sosul la foc mic timp de 10 minute, apoi adauga sare si piper dupa gust. Nu uita si de sucul de lamaie!
Cand cartofii sunt gata, pune-i pe o farfurie, adauga sosul si cateva fire de patrunjel proaspat.
Pe langa gospodarii, cartofii pai congelati sunt un ingredient de baza in afacerile din domeniul HoReCa. Asa ca daca detii un restaurant tip fast-food si esti in cautare de un distribuitor de incredere, intra pe Cinar Distribution si alege produsul de care ai nevoie!